Morubel in het kortPuur meesterschap in alles wat we doen 60 jaar in deze industrie heeft ons meesterschap bevestigd. Bij Morubel gaan we er prat op een echte "master in seafood" te zijn. Morubel werd opgericht in 1954 in Oostende aan de Belgische kust. Oorspronkelijk was het bedrijf gespecialiseerd in het zouten en drogen van vis voor export naar Afrika. Vandaar onze naam. Morubel is een samentrekking van: 'la Morue belge'. In de jaren 70 veranderde Morubel van koers door de Europese visquota en geringere beschikbaarheid van vis. De zout- en drooginstallaties werden vervangen door moderne koel-en vriesapparatuur. In de jaren 80 werden garnalen onze kernactiviteit en werd het duidelijk dat aanzienlijke investeringen in moderne verwerkingstechnieken en machines nodig waren. De huidige fabriek werd gebouwd in 1993, met een volledige scheiding tussen low-en high care zones en de implementatie van strikte hygiƫneprocedures. Morubel was het eerste bedrijf in de sector dat een ISO9002 certificaat behaalde. 2022: Een jaar vol veranderingen! In Augustus werd Morubel overgenomen door Cooke inc. Lees meer over deze overname op: https://www.cookeseafood.com/2022/08/09/cooke-acquires-belgian-shrimp-processor-morubel-from-bencis/ Hierdoor integreert Morubel vanaf nu in de Cooke familie. Voor meer informatie, bezoek Cookeseafood