BEDRIJF

Morubel in het kort

Puur meesterschap in alles wat we doen

60 jaar in deze industrie heeft ons meesterschap bevestigd.  Bij Morubel gaan we er prat op een echte  "master in seafood"  te zijn. 
Morubel werd opgericht in 1954  in Oostende aan de Belgische kust. Oorspronkelijk was het bedrijf gespecialiseerd in het zouten en drogen van vis voor export naar Afrika. Vandaar  onze naam. Morubel is een samentrekking van: 'la Morue belge'.
In de jaren 70 veranderde  Morubel van koers door de Europese visquota en geringere beschikbaarheid van vis. De zout- en drooginstallaties werden vervangen door moderne koel-en vriesapparatuur. In de jaren 80 werden garnalen onze kernactiviteit en werd het duidelijk dat aanzienlijke investeringen in moderne verwerkingstechnieken en machines nodig waren.
De huidige fabriek werd gebouwd in 1993, met een volledige scheiding tussen low-en high care zones en de implementatie van strikte hygiƫneprocedures. Morubel was het eerste bedrijf in de sector dat een ISO9002 certificaat behaalde.

morubel-gebouw.jpg
 

2016: Een jaar vol veranderingen! 


Sinds maart werkt Morubel samen met Ristic GmbH, een Duits bedrijf actief op de DACH - markt. Ook dit bedrijf is gespecialiseerd in diepvries garnalen. 

Sinds april werken we samen met Telson bv, een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in verse garnalen. deze vormde dus een mooie aanvulling op ons huidige aanbod. Telson is een pionier in zijn markt: ze werken met de unieke pelmachines van de gebroeders Kant. Zo kunnen ze werkelijk verse Noordzee garnalen serveren!

Naast deze 2 bedrijven, is er ook een Vannamei garnalen kwekerij in Costa Rica. Deze garnalen worden op een verantwoorde manier gekweekt, een waar bio product.

Deze bedrijven allemaal gecombineerd vormen een nieuwe garnalengroep: Shore nv.   

 


 

shore-naast-opsomming.jpg

.

onze producten