DUURZAAMHEID

PURE Business

Onze business is puur. Pure producten. Puur zaken doen. Puur respect voor de wereld waarin wij werken, door onze sterke betrokkenheid bij duurzaamheid.  Puur respect  voor onze zakenpartners en onze werknemers. En bovenal, respect voor de afspraken die we maken: wij komen onze beloftes na.  

Ecologie, milieu, veiligheid en gezondheid, ethische en economische verantwoordelijkheden zijn de pijlers in de manier waarop wij zaken doen. De ambitie om constant te verbeteren is wat ons drijft.

Morubel steunt de ontwikkeling van duurzame visserijen en verantwoorde kweek. Wij promoten actief  MSCASC, GLOBALG.A.P. en BSCI.


RESPECT

Onze werknemers en de mensen waarmee we in onze supply chain werken dienen fatsoenlijk en respectvol behandeld te worden, dit in overeenstemming met de werknemersrechten zoals  in de BSCI gedragscode gestipuleerd. Morubel is  SEDEX B lid (S000000047200) en  werd SMETA 4 pillar geaudit.  Morubel leeft de wettelijke, sociale en milieu normen na, conform SMETA en dit werd door een onafhankelijke auditor gecontroleerd (SGS). 

Morubel is lid van  BSCI.  Wij dragen ons steentje bij om de arbeidsomstandigheden te verbeteren bij onze leveranciers uit risicolanden door het initiëren van een verbeteringstraject, inclusief sociale audits. Morubel zetelt in de BSCI Food and Primary production working group, om de specifieke belangen in voeding, visserij en aquacultuur aan te kaarten. 

Bsci-logo-member-of-BSCI-avec-site-internet-gris.jpg
Download ons duurzaamheidsrapport

 

Costa Rica Farm

Onze biologische garnalen komen van onze eigen biologische vannamei operaties in Costa Rica. Deze garnalen kwekerij, Corporación Terranova Marina, is EU Organic en Naturland gecertificeerd, en het kan tot 350MT produceren per jaar. Met een grootte van 160ha is het de tweede grootste garnalen kwekerij in Costa Rica. 


Costa Rica Production Site

De productie site, Rainbow Export Processing S.A., is Naturland als EU leaf gecertificeerd, en beschikt over FDA en Eu registraties. Sinds kort beschik Rainbow Export Processing ook over het IFS (hoger niveau) certificaat. De site kan koken, en kan tot 100MT koud stockeren.  
 


  


 

Pure Shrimp Initiative

 

Met veel trots stelt Morubel u het Pure Shrimp Initiative voor. Het Pure Shrimp Initiative is een samensmelting van Morubel’s Pure business concept en Ristic’s Clean Shrimp Initiative. Het legt de nadruk op ons commitment om sociale, milieuvriendelijke en duurzame structuren te creëren in aquacultuur en visserij in de volledige toeleveringsketen. We focussen op verbeterprojecten in aquacultuur en visserij waarbij we lokale partners betrekken. 

Het initiatief komt de handel ten goede, omdat we buiten kwaliteitsvollere producten, ook veiligere producten kunnen aanbieden. Ook geven we retailers de kans om actief bij te springen in deze projecten. 

 

Lees meer over het Pure Shrimp initiative op de website www.pure-shrimp.eu

 

 

 

 

onze producten