Over ons

Over de productiesite

Meesterschap is een werk van elke dag.  De wereld staat immers niet stil. Producten en smaken veranderen, technologieën evolueren. Door onze jarenlange ervaring, enorme flexibiliteit en passie om kwaliteitsvolle producten op de markt te brengen,  blijft onze fabriek een slimme koers varen. 

Onze verschillende productielijnen voor diepgevroren zeevruchten, retail- en bulkverpakkingen worden constant gemoderniseerd en uitgebreid zodat we kunnen uitpakken met de meest up-to-date technologie

Wat hebben wij allemaal huis?

  • 37.400 m² fabriek
  • 2 productielijnen
  • 1 dooilijn
  • 4 verpakkingslijnen
  • Gescheiden opslag voor grondstoffen en afgewerkte producten
  • Capaciteit: 14.000 T
  • Certificaten (IFS, ISO, BRC en alle ketenwaarborg certificaten kunnen gedownload worden op Kwaliteit & Duurzaamheid)

Onze merken

Morubel is vooral huismerkleverancier, ons meesterschap in uw verpakking.
Toch hebben we een aantal merken voor klanten die ons merk verkiezen, voor in/outs, voor introductie van nieuwe producten.  
Ons merk is ons gezicht: Morubel is ons top retailmerk.
Seafood Delicatess is ons tweede merk in het retailkanaal.
In de foodservice kent ons merk Elite, Masters of Good Taste: een lange traditie die ons meesterschap onderstreept! 

Ons meesterschap in uw verpakking

Puur meesterschap in alles wat we doen

Als je al meer dan 70 jaar in deze branche zit, komt vakmanschap vanzelf. Bij Morubel zijn we er trots op dat we een echte meester zijn in de verwerking van zeevruchten.

Morubel werd opgericht in 1954 in Oostende aan de Belgische kust. Oorspronkelijk was het bedrijf gespecialiseerd in het zouten en drogen van vis voor export naar Afrika. Vandaar de naam 'Morubel', een samentrekking van 'la Morue belge'.

In de jaren 70 veranderde Morubel van koers door de Europese visquota en geringere beschikbaarheid van vis. De zout- en drooginstallaties werden vervangen door moderne koel- en vriesapparatuur.

In de jaren 80 werden garnalen onze kernactiviteit en werd het duidelijk dat aanzienlijke investeringen in moderne verwerkingstechnieken en machines nodig waren.

De huidige fabriek werd gebouwd in 1993, met een volledige scheiding tussen low- en high-carezones, en de implementatie van strikte hygiëneprocedures. Morubel was het eerste bedrijf in de sector dat een ISO9002-certificaat behaalde.

Morubel werd in augustus 2022 overgenomen door Cooke Inc. Voordien zat Morubel onder de “Shore”-paraplu, maar vanaf nu wordt het bedrijf geïntegreerd in de Cooke-familie.


Lees meer over de overname op de website van cookeseafood.com

 

Familiepassie met wereldwijde ambities

Morubel, als onderdeel van de Cooke Seafoods Group positioneert zich vanaf heden als Seafood-verwerker op globaal niveau.  In 1985 werd door de familie Cooke in Blacks Harbor, New Brunswick Canada, Cooke seafoods opgericht. Van een bescheiden begin met slechts één boerderij en 5.000 zalmen, is Cooke Inc. nu het grootste particuliere familiebedrijf op het gebied van zeevruchten ter wereld, met wereldwijd meer dan 13.000 werknemers in dienst.

De Cooke-bedrijvenfamilie exploiteert mondiale aquacultuur- en wilde visserijdivisies in 15 landen, en levert een duurzame bron van zeevruchten die over de hele wereld op de tafels terechtkomt.

Onze missie is om de oceaan met zorg te cultiveren, de wereld te voeden, voor onze gezinnen te zorgen en sterkere gemeenschappen op te bouwen.
Deze vorm van obsessie heeft ertoe geleid dat Cooke Seafoods activiteiten heeft opgezet in negen landen over de hele wereld en meer dan 25 kernvissoorten hebben geoogst.
Maar waar uw zeevruchten ook vandaan komen, u kunt er zeker van zijn dat het wordt geproduceerd door zorgzame mensen in bloeiende gemeenschappen.

De onderstaande map bewijst waar we nu overal actief zijn!

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Lees meer over de cookies