Kwaliteit & Duurzaamheid

  • BSCI
  • MSC
  • Naturland
  • BE-BIO
  • ASC
  • Foodchain ID
  • AB
  • BRCGS
  • FDA
  • IFS Food

Kwaliteit is de basis van ons succes

Ecologie, milieu, veiligheid en gezondheid, ethische en economische verantwoordelijkheden zijn de pijlers in de manier waarop wij zaken doen. De ambitie om constant te verbeteren is wat ons drijft.

Kwaliteitscontrole voor onszelf

Voedselveiligheid begint bij inkoop. Wij monitoren en controleren constant de kwaliteit van onze leveranciers door bezoeken en audits. Onze Purchase Manual stipuleert de productspecificaties en certificeringen die wij van onze leveranciers eisen.

Bij aankomst in onze fabriek in Oostende checken we via ingangscontrole of het product conform de inkoopspecificaties geleverd werd. Alleen dan wordt het product goedgekeurd. Tijdens het productieproces gebeuren verdere kwaliteitscontroles.

Onze fabriek werkt volgens de HACCP procedures en behaalde IFS en BRC certificaten.

Bovendien heeft de fabriek een in-house laboratorium. Hier gebeuren de "zintuiglijke" analyses (smaak, geur, textuur, kleur) en ook een aantal chemische analyses. Analyses voor microbiologie en contaminanten gebeuren extern door geaccrediteerde laboratoria.

Kwaliteitscontrole bij onze partners

Morubel steunt de ontwikkeling van duurzame visserijen en verantwoorde kweek. Daarom promoten wij actief MSC, ASC, GLOBALG.A.P en BSCI

Wij gaan ook actief op zoek naar partners die beantwoorden aan onze certificaten en er zelf ook hebben.

Respect voor onze medewerkers

Onze werknemers en de mensen waarmee we in onze supply chain werken dienen fatsoenlijk en respectvol behandeld te worden, dit in overeenstemming met de werknemersrechten zoals  in de BSCI gedragscode gestipuleerd. Morubel is SEDEX B lid (S000000047200) en  werd SMETA 4 pillar geaudit.  Morubel leeft de wettelijke, sociale en milieu normen na, conform SMETA en dit werd door een onafhankelijke auditor gecontroleerd (SGS). 

Morubel is lid van  BSCI.  Wij dragen ons steentje bij om de arbeidsomstandigheden te verbeteren bij onze leveranciers uit risicolanden door het initiëren van een verbeteringstraject, inclusief sociale audits. Morubel zetelt in de BSCI Food and Primary production working group, om de specifieke belangen in voeding, visserij en aquacultuur aan te kaarten. 

Biologisch gekweekte garnalen

De vraag naar organische producten is de laatste jaren enorm gegroeid. Tegenwoordig kan je gecertificeerde organische garnalen kopen in vele landen, maar wat is dat eigenlijk?

Garnalen worden gekweekt met respect voor het milieu.

Het proces vereist organische post-larven waarbij absoluut geen gebruik wordt gemaakt van chemicaliën en antibiotica. Voor het dierenwelzijn wordt op de best mogelijke manier de natuurlijke leefomgeving benaderd.

De biologische oogst en het verpakken gebeurt op dezelfde dag waardoor er een conserveermiddelvrij product ontstaat.

Onze biologische vannamei-garnalen komen van ons zusterbedrijf Seajoy. Zij produceren garnalen van premium biologische kwaliteit waarbij de productiefilosofie gebaseerd is op de behoefte van het heden zonder de productie voor toekomstige generaties in gevaar te brengen.

 

Productie site in Nicaragua & Honduras

Onze verwerkingsbedrijven, zoals Deli Honduras SA, zijn strategisch gelegen dichtbij onze boerderijen. Deze locaties geven ons de capaciteit om garnalen van de hoogste kwaliteit te produceren, omdat we ons product in zeer korte tijd van de kwekerij naar de verwerkingssite brengen.

We controleren alle aspecten van de productie, van ei tot eindproduct. We hebben volledige traceerbaarheid en totale controle over de kwaliteit. Ons microbiologisch laboratorium ter plaatse en ons kwaliteitscontroleprogramma stellen ons in staat de veiligheid en kwaliteit van ons product te garanderen.

Download onze certificaten

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Lees meer over de cookies