Nieuws

Morubel bundelt de krachten met het Duitse Ristic AG

GBC, eigenaar van Morubel nv, en Peter Ristic, eigenaar van Ristic AG, gevestigd in Duitsland, hebben vandaag aangekondigd dat zij overeenstemming hebben bereikt over de overname van alle uitstaande aandelen van Ristic en de Costa Ricaanse entiteiten door GBC. Na afronding van de transactie en goedkeuring van de relevante autoriteiten zullen Morubel en Ristic hun krachten bundelen en de leidende partij worden op de Europese diepvriesgarnalenmarkt met een unieke duurzaamheidspropositie.

De activiteiten van beide bedrijven zijn zeer complementair: Ristic heeft een solide positie in kweekgarnalen, met eigen productiefaciliteiten in Costa Rica en Morubel is toonaangevend in het segment van in het wild gevangen garnalen. Maar ook in hun bedrijfsaanpak is er een perfecte match: voor beide bedrijven is duurzaamheid een integraal onderdeel van het bedrijfsbeleid. De combinatie van de activiteiten van Morubel en Ristic zal klanten en consumenten daarom een ​​betere toegang geven tot een breder scala aan duurzame en verantwoorde producten. Omdat beide bedrijven hun producten voornamelijk onder private label aanbieden, zijn de praktische implicaties voor klanten eerder beperkt. Bovendien blijven de verschillende bedrijfsmerken behouden.
Bij Ristic werken ongeveer 275 mensen in Oberferrieden in Duitsland en de bedrijven in Costa Rica. Morubel in Oostende, België heeft 107 medewerkers.

De nieuwe combinatie zal worden geleid door Edo Abels, de huidige CEO van Morubel. Ristic-oprichter en meerderheidsaandeelhouder Peter Ristic blijft aan als Managing Director van Ristic AG.
De afronding van de transactie is nog afhankelijk van de goedkeuring van de relevante autoriteiten en kan naar verwachting in de tweede helft van maart 2016 plaatsvinden.

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Lees meer over de cookies