Nieuws

Morubel overgenomen door Cooke

Cooke Inc. (“Cooke”) heeft Morubel NV (“Morubel”) overgenomen, de toonaangevende garnalenverwerker in West-Europa die garnalen en andere zeevruchtenproducten kweekt, verwerkt, verpakt en distribueert.

Morubel distribueert zijn marktleidende biologische en diepvriesproducten aan klanten in de detailhandel, de foodservice en de voedingsindustrie in heel Europa, in Spanje, Portugal, Duitsland, België, Nederland, Luxemburg, Italië en Frankrijk.

Het assortiment wilde vangstproducten van Morubel omvat Argentijnse rode garnalen, tropische garnalen en garnalen, Vannamei-garnalen, rivierkreeften en inktvis. Het bedrijf levert gekweekte aquacultuur waaronder Black Tiger-garnalen, noordelijke garnalen, mosselen en Sint-Jakobsschelpen.

Morubel levert producten met volledige traceerbaarheid van de wereldwijde toeleveringsketen, evenals meerdere duurzaamheids- en voedselveiligheidscertificeringen.

Morubel, opgericht in 1954, werd in 2014 overgenomen door Bencis Capital Partners, een onafhankelijke investeringsmaatschappij met kantoren in Amsterdam, Brussel en Düsseldorf.
De 14.000 vierkante meter grote fabriek van Morubel in Oostende, België, heeft een productiecapaciteit van 18.000 ton voor diepgevroren zeevruchten, detailhandel en bulkverpakkingen met mogelijkheden voor meer groei. Oostende is de grootste stad aan de Belgische kust, beroemd om zijn heerlijke keuken aan zee.

“De focus van Morubel op het ontwikkelen van duurzame producten met nieuwe toegevoegde waarde en de voortdurende focus op innovatie was een aantrekkelijke aanvulling op ons Europese aanbod van zeevruchten”, zegt Glenn Cooke, CEO van Cooke Inc.

“We zijn erg enthousiast om de 100 werknemers van Morubel te verwelkomen bij Cooke. Het fabriekspersoneel, de verkoop en het management zijn uitzonderlijk, en ze hebben langdurige klantrelaties opgebouwd door een flexibele en betrouwbare leverancier te zijn met een consistent hoge kwaliteit en korte levertijden.”

De Cooke-bedrijvenfamilie heeft gediversifieerde activiteiten in Europa, waaronder Cooke Aquaculture Scotland, Northeast Nutrition Scotland, Cooke Aquaculture Spain / Grupo Culmarex en Bioriginal Europe/Asia BV in Nederland. Wereldwijd oogst en verkoopt Cooke 30% wilde zeevruchten en 70% gekweekte zeevruchten en heeft Europese verkoopvertegenwoordigers op de markt.

We hebben een ideale afstemming gevonden om onze toekomstige groei mogelijk te maken

Dirk De Pandelaere - CEO van Morubel

“Team Cooke was dit voorjaar sterk aanwezig in Barcelona op Seafood Expo Global/Seafood Processing Global, de grootste visbeurs ter wereld. Het Morubel-team verwelkomt de verkoop aan Cooke – we hebben een ideale afstemming gevonden om onze toekomstige groei mogelijk te maken”, zegt Dirk De Pandelaere, CEO van Morubel. “We zien veel mogelijkheden om onze productlijn uit te breiden en extra Cooke-producten te verkopen in Europese landen waar Cooke zijn aanwezigheid opbouwt.”

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Lees meer over de cookies